sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sunnuntaina keittiössä

Innostuinpa häärimään keittiössä laiskan sunnuntain iloksi. 

Tein raparperi-cashewpähkinäpiirakkaa, josta tuli ihan älyttömän hyvää! Raparperin aika on ehkä mennyt jo vähän tältä kesältä ohi, mutta olin paloitellut varsia pakkaseen ja sieltä sai kätevästi piirakan päälle. Lisäksi innostuin tekemään suklaapikkuleipiä ja uuden satsin omaa mysliäni! Tässä ohjeet muidenkin iloksi! Ohjeet on aika helppoja ja yksinkertaisia tehdä. 



Raparperi-Cashewpiirakka

50g    Voita
50g    Rypsiöljyä
2dl     Sokeria
3       munaa
1dl     kermaviiliä
3dl     vehnäjauhoja
1 tl     leivinjauhetta




Täyte:

150g   raparperiä
1tl      perunajauhoja
1-2dl      paahdettuja, suolaisia cashewpähkinöitä

Koristeluun:
tomusokeria

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rypsiöljy vatkaimella yhteen. Sekoita joukkoon sokeri, munat, kermaviili ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. 

2. Sekoita raparperit yhteen perunajauhojen kanssa. Rouhi cashewpähkinät. Levitä raparperi ja sen jälkeen pähkinät sen päälle. Rouheen lisäksi voi heittää koristeeksi vielä muutaman kokonaisen cashewpähkinän päälle. 

3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia/ 200 astetta. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Piirakasta tuli todella hyvää ja cashewpähkinät sopivat oikein hyvin raparperien kanssa. Piirakasta tuli mehevää, eikä ollut ollenkaan huono vanilijajäätelön kanssa!

Suklaapikkuleivät

200g    voita
2,5 dl   sokeria
5dl      vehnäjauhoja
4rkl     kaakaota
1tl       leivinjauhetta
1rkl     vanilijasokeria
1         muna

Voiteluun ja koristeluun:
1 muna
raesokeria

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi
2. Jaa taikina 6 osaan. Leivo taikinasta tankoja pellille leivinpaperin päälle ja taputtele tangot tasaiseksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia/200 astetta. Leikkaa heti lämpiminä haluamasi kokoisiksi palasiksi. 



Lisäki innostuin tekemään itse mysliä, olen jo muutaman erän valmistanut tätä mysliä. Siihen minulla ei oikeastaan ole mitään tiettyä ohjetta, kunhan heittelee aineita sekaisin vähän oman maun mukaan. 

Olen heittänyt 4-5dl neljän viljan hiutaleita, 1dl jotain leseitä (viimeksi taisin laittaa 0,5dl ruisleseitä ja 0,5dl kauraleseitä), 1tl kanelia, 1tl inkivääriä ja makeutukseksi n. 0,5-1dl siirappia/vaahterasiirappia vähän sen mukaan mitä kaapista on löytynyt. Sitten nämä uuniin 175 asteeseen n. 10 minuutiksi siten, että mysliä sekoittaa välillä n. 2 minuutin välein. Sitten kun alkaa näyttää hitusen kellertevältä niin pois ja sekaan olen heittänyt paistamisen jälkeen rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Ah, tulee aika hyvää! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti