lauantai 18. tammikuuta 2014

Häätunnelmia osa 2: Mekko joka näyttää juuri itseltäni!

.. ja enempää mekko ei voisi varmaan itseltäni näyttääkään! 

Sain ennen joulua jo hääpukuni itselleni. Olen ehkä hieman ajoissa, mutta tilasin puvun jo hyvissä ajoin, koska puvun toimitusaika oli melko joustava. Olen todella laiska kiertämään liikkeitä ja kävin tasan yhdessä liikkeessä sovittamassa tasan yhtä pukua ennen  kuin tilasin oman pukuni. Lisäksi itselläni ei ollut oikeastaan mitään käsitystä minkälaisen hääpuvun haluan ennen kuin näin joskus kuvan Disneyn hääpuvusta joka oli kuin itselleni tehty! 
Tästä vasta tajusin että tosiaan.. hääpukuhan voi olla muukin kuin valkoinen. Ja tämä oli vieläpä vaaleanpunainen, mutta kuitenkin olematta vielä ihan täydellinen överi. Lisäksi tässä tämä jonkinlainen merenneito -malli näytti kivalta. Kävin sovittamassa yhdessä liikkeessä merenneito -mallista pukua sen verran, että sopiiko malli itselleni lainkaan ja malli sopi itseasiassa erittäin hyvin ja tuntui omalta jutulta. Tämän puvun kanssa kuitenkin kävi niin, ettei sitä ollut mahdollista saada käytännössä oikein mistään. Puku kuuluu Alfred Angelon Disneylle suunnittelemaan mallistoon ja esimerkiksi Turussa oleva hääliike Fiancee tilaa Alfred Angelon pukuja, mutta selvitettyään asiaa, näitä Disney- mekkoja ei saa tilattua muuta kuin suuria määriä kerrallaan joten harva liike oli valmis näitä tilaamaan. Kokeilin muutamasta muusta maasta Euroopasta, johon on edes jotakin kontakteja olisiko pukua ollut mahdollista saada, mutta ei kovinkaan helposti. Joten tämä piti haudata. Yritin pitkään etsiä vaaleanpunaista pukua, mutta aika helposti vaaleanpunaiset puvut menevät omaan makuun vähän liian prinsessamaisiksi kuitenkin. 
Yhdestä liikkeestä itselleni ehdotettiin Mori Leen 4902 pukua:
Mutta väri oli tässä ehkä vähän liian hailu ja malli jotenkin ei niin sulava ja luonnollisesti laskeutuva. 

Loppujen lopuksi löysin Italialaisen merkin Demetriosin, jonka mekko jotenkin vaan kolahti. Mekon kanssa kävi muutoinkin aika uskomaton tuuri. Laitoin Demetriosin asiakaspalveluun jo hieman kyllästyneenä mekkojahtiin viestiä, että mistäköhän saisin tänne pohjoiseen ja syrjäiseen maailmakolkkaan nimeltä Suomi mekon, jonka haluaisin. Ystävällisesti asiakaspalvelusta vastattiin, että heillä on yksi yhteistyökumppani Suomessa (!) ja tämä sijaitsee Tampereella. Kävin liikkeessä kyselemässä ja he tilasivat puvun.  Ja noin kahden kuukauden kuluttua tästä sain ihanan paketin Milanosta! Tottakai tässä oli riskinsä tilata mekko käytännössä netistä mallikuvien perusteella. Mutta päätin kuitenkin ottaa riskin.


Loppujen lopuksi puku on jonkin verran iso, mutta joka tapauksessa korjausompeluita tähän olisi joutunut tekemään. Lisäksi mitä Demetriosin sivuilta katsomista kuvista en huomannut, puvun väri taittaa jonkin verran hopeaan, mikä oli oikeastaan positiivinen yllätys. Tällöin puvun väri ei mene liian hempeään vaaleanpunaiseen. Seuraavaksi olisi haasteena löytää oikeat kengät ja pukuun sopivat alusvaatteet. Tämän jälkeen 1-2 kuukautta aikaisemmin saa viedä puvun ompelijalle. Aikaisemmin ei kannata ilmeisesti viedä, sen varjossa jos tässä vaikka laihdutaan tai lihotaan! Tässä on ihan hyvä salivaihe meneillään ja keväällä pitäisi ottaa juoksukuuri, joten toivottavasti ei ainakaan jälkimmäistä! Lisää kuvia mekosta täältä!

Lisäksi mietin onko vaaleanpunainen mekko liian erikoinen hääpuvuksi. En oikeastaan osaa tästä vieläkään sanoa, mutta tulin siihen tulokseen, että puku on itseni näköinen ja pidän siitä. Lisäksi se ei ole mielstäni mauton erilaisesta värivalinnastaan huolimatta. Lisäksi puku aidosti kertoo jotakin musta. Äidillänikin on varmasti pukuun liittyen tarina kerrottavanaan vaaleahiuksisesta 5 -vuotiaasta tytöstä, joka rakasti 90 -luvun alussa vaaleanpunaista muumi- mekkoaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti