perjantai 13. syyskuuta 2013

Häätunnelmia osa 1. - Täydellinen hääpaikka!

Kaikki aina sanovat, että häissä on hirveä järjestäminen. Vielä se ei ole ainakaan iskenyt tänne. Ensi kesänä ollaan häät pitämässä ja vielä en ole oikein hahmottanut ainakaan missä se kaikki järjestelyn vaiva on. 

Hääpaikka varattiin kesäkuussa. Tiedossa on ihana vanha, pari vuotta sitten oikeastaan kokonaan pinnat remontoitu kartano keskellä metsää (kuitenkin 5 minuutin matkan päässä kirkosta ja oikeastaan pientä hiekkatietä ei ole kuin viimeinen kilometri). Lisäksi kartano on niin ihanasti remontoitu ja sinne on hommattu niin ihania kartanon arvokkuuteen ja tyyliin sopivia vanhoja tyyliteltyjä huonekaluja. Tapetit ja kristallikruunut ja kaikki sopivat siihen idylliin täydellisesti! Omistaja selittikin kun siellä kävimme, kuinka he varmaan vuoden kiertelivät kirpputoreja etsien näitä huonekaluja sinne. Lähdinkin siitä ajatuksesta, että haluan itsessään nätin paikan, koska en halua mitään jumppasalia tai seurataloa, joka pitää hirvesti koristella. En ole näpertelijätyyppiä kuin tiettyyn pisteeseen saakka. Ja tuota ihanaa kartanoa en halua edes peittää koristeluiden alle kun se on itsessään jo niin valloittava! 

Yläkerran komeroa myöten kartano on ihanasti sisustettu. Oveen oli liitetty kyltti "Mökötyshuone". 

Yhtä valtavaa tilaa kartanossa ei ole, mutta kaikki ruokailijat mahtuvat kartanon ruokasaliin samaan tilaan. Ohjelmaa tässä mahtuu vain rajallisesti järjestämään, mutta paikassa on muita ihania mahdollisuuksia. Ensinnäkin kartanossa on suuri piha-alue käytettävissä, jonne omistajat pystyttävät itse tanssilavan, jonka päälle tulee katos. Lisäksi kartanon pihassa on melkoisen suuri saunarakennus, jota saa myös vapaasti käyttää hyödykseen. Siellä on tilaa mahdollisille myöhäisillan juhlijoille saunoa sekä olla. Saunarakennuksessa on suuri tupa pöytineen. Lisäksi kartanossa on yläkerta, jossa on aulatila, pieni massiivipuinen baaritiski ja lisäksi 5 makuuhuonetta. Makuuhuoneet ovat myös sänkyjä, yöpöytiä ja lamppuja myöden sisustettu 100% kartanon tyylille uskollisesti. Varasimme itsellemme yläkerrasta nurkkahuoneiston, joka on muista huoneista erillään, ja jonka vieressä on vessa, sauna- ja suihkutilat. Ajattelin varata kyseisen vessankin vain morsiuskäyttöön. Saan levitellä sinne puuterointitarpeeni, jos täytyy välillä käydä ehostautumassa. ;) 

Hienoa tässä paikassa kaiken muun lisäksi oli se, että sen saa käyttöönsä perjantaina illalla ja sieltä pitää olla poissa sunnuntaina klo. 12.00 mennessä. Monissa paikoissa, joita tutkailin tuntui olevan ongelmana se, että juhlapaikalta pitäisi poistua jo 00-02. Kerran sitä häitä vietetään ja koko sydämestäni toivon, että juhlijat viipyisivät ja viihtyisivät mahdollisimman pitkään. Lisäksi huonoa ei ollut, että hääpaikka oli melkoisen edullinen. :) 

Pieneksi paikkakunnaksi, kartanolta 5 minuutin ajomatkan päästä löytyi myös hieno kirkko. Puukirkko on yllättävän näyttävä pienen paikkakunnan kirkoksi ja lisäksi on mukavaa ettei siirtymismatka ole pidempi. 

Mutta siis tässä ensimmäinen postaus omista "helpoista" hääjärjestelyistä, ehkäpä niitä tulee lisää tai ehkäpä niiden sävy muuttuu helposta vähän vähemmän helpoksi.. Se jää nähtäväksi! (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti