maanantai 15. huhtikuuta 2013

Tästä se lähtee!
Tästä se lähtee! Blogineitsyys katoo nyt! Taidanpa aloittaa kertomalla jotakin itsestäni. Tiedättehän ainaski minkälaisen kaduntallaajan ja kirjojen kahlaajan turinoita luette.

Olen 24- vuotias yliopisto-opiskelija ja tarkoituksenani on pitää jonkinlaista blogia harrastuksista ja kaikenlaista höpinää maailman menosta.  Luen paljon kirjoja ja ajatuksena on aina postailla tänne joitakin ajatuksia lukemistani kirjoista. Alun perin bloggaamisen idea lähtikin siitä, että pitäisin tyylipuhdasta kirjablogia mutta tulin siihen tulokseen että ehkä se olisi liian booooring! Haluan sipauksen jotakin persoonallistakin blogiini. Mutta siis aika isolla kirjapainotuksella tekstejä tulossa. 

Kirjoitan tällä hetkellä graduani tulosjohtamisesta ja yritän sitkeästi päästä eroon yliopistolla viettämieni akateemisten vuosien jälkeen alitajuntaan iskostetusta tieteellisestä (lue: tylsästä) kirjoitustyylistä. Sehän on tunnetusti Hajutonta. Mautonta. Persoonatonta. Mielipiteetöntä. Tästä varmaan pikkuhiljaa kirjottaessa kieli notkistuu! Vapaa-ajallani (opiskelijallahan sitä on aina tai ei koskaan) tosiaan luen paljon kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, harrastan maastojuoksua ja kuntosalia sekä leipomista. Pianokin tuossa työhuoneen seinustalla pölyttyy. Aloitin venäjän kielen opinnot syksyllä ja se on ollut tosi kivaa! Kysymyksiä saa esittää ja saa kysyä kommentteja esimeriksi kirjoista tms. Aika läjä kaikenlaista on tullut aikaa myöden luettua.

Tällä hetkellä lukuprojektina on menossa:

George Martinin Song of ice and fire neljäs osa
Drucker – Practise of Management

Gradu on kurjasti mun lukuprojektien tiellä. Druckerin kirjakin liittyy lähinnä gradun taustoitukseen. Alansa klassikko 50- luvulta.

Seuraavaksi kirjahyllyssä odottais Victor Hugon kurjat ja Mario Puzon Kummisetä.

Yritän listailla myös kirjoja joita olen lukenut, mutta kaikista en muista enää tarpeeksi kokonaiseen blogimerkintään, mutta saa kysyä lyhyttä arvostelua jos haluaa. Tämän vuoden puolella olen lukenut mm. :

J. Boyne – Poika raidallisessa pyjamassa
Kalotay: Bolsoin perhonen
Mustajoki – Kevyt kosketus venäjän kieleen
J. Lennox – Yöntummat vuodet
N. Gogol – Kuolleet sielut
Y. Martel – Piin elämä
George Martin: A storm of swords (kolmas osa Song of ice and fire- sarjaa)
Remes:Ylösnousemus.

- J

Ps. Ah,olen aina halunnut ison ihanan kirjastohuoneen ja nurkkauksen kotiini. Täältä löytyi aika unelmapaikkoja kirjafriikeille. ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti